Полуфиналният сблъсък между Новак Джокович и Карлос Алкарас бе най-дългоочакваният

...
 Полуфиналният сблъсък между Новак Джокович и Карлос Алкарас бе най-дългоочакваният
Коментари Харесай

Алкарас за крампите: Повлия, че срещу мен стоеше Джокович; не съм и помислял за отказване

 

Полуфиналният конфликт сред Новак Джокович и Карлос Алкарас бе най-дългоочакваният дуел на тазгодишния Ролан Гарос и срещата изцяло оправдаваше високите упования, преди испанецът да крампира при започване на третия сет. Оттам насетне придвижването му по корта доста се утежни и той не съумя да бъде конкурентен на 22-кратния първенец от Големия шлем, който без усложнения завоюва последните два сета и победи след победа в четири елементи. По време на последвалата си конференция 20-годишният тенисист не скри разочарованието си от злополучния процес на събитията, като в същото време разкри какво е довело до тези проблеми.

За това по кое време са почнали физическите проблеми и каква е била повода за тях:

- Тази обстановка е доста тежка за мен. Разочаровах себе си. Излизайки за дуела, се усещах чудесно физически и това, че в края на втория сет започнах да крампирам, беше извънредно разочароващо. Въпреки всичко не трябва да забравяме, че такива неща се случват и би трябвало да се примириш с това. Първоначално изпитвах физически проблеми с ръцете, след което при започване на третия сет мускулите по цялото ми тяло започнаха да се схващат и ми беше мъчно даже да се движа. 

Причината за крампите беше напрежението. Започнах мача нервно, първият и вторият сет бяха извънредно интензивни и натоварващи от физическа позиция. Разиграванията бяха дълги, динамични, имаше голям брой къси топки, от нас се изискваше да пробягаме съществени дистанции. Случилото се е композиция от доста неща, само че главното сигурно бе напрежението.

Може би повлия и фактът, че от другата страна на мрежата стоеше Новак Джокович. Никога не е елементарно да играеш против него. Той е легенда в нашия спорт. Също по този начин, в случай че някой каже, че излиза за полуфинал на шампионат от Големия шлем, без да изпитва нито капка напрежение, то той безспорно лъже. Още по-нервен ставаш обаче, когато знаеш, че се изправяш против Новак. Надявам се идващия път, когато би трябвало да се срещнем с него, да бъде друго, само че нервите сигурно още веднъж ще ги има.

За това дали си е помислил да се откаже и дали е вярвал, че може да реализира поврат:

- Щях да скърбя доста, в случай че се бях отказал. Аз съм част от полуфинал на шампионат от Големия шлем. Ако се бях отказал, тогава всичко щеше да завърши. В третия сет знаех, че не мога да бъда конкурентен, само че в четвъртата част си мислех, че имам може би 1% късмет да се завърна и да съумея. Нито за секунда не си помислих да се откажа. 

Alcaraz in press. “It’s been tough. I disappointed myself. Came into this match feeling great physically and this happened. ”

Says arms started cramping in the end of the 2nd set and then full body in the 3rd. Thinks it was “the tension of a big match. ”
— José Morgado (@josemorgado)
 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР